Hvorfor tilby flaggfotball

PÅ SKOLEN

Fremmer fysisk aktivitet

Å tilby flaggfotball som en del av gymtimene gir studentene en morsom og energisk måte å engasjere seg i fysisk aktivitet på. Sporten innebærer løping, kasting, mottak og strategisk tenkning, noe som bidrar til å forbedre kondisjon, koordinasjon og motoriske ferdigheter hos elevene. Dette er avgjørende for å fremme en sunn og aktiv livsstil.

Lagarbeid og Samarbeid

Flaggfotball er en lagsport som krever samarbeid og kommunikasjon mellom spillerne. Ved å spille flaggfotball i gymtimen, gir skolen elevene muligheten til å utvikle ferdigheter innen lagarbeid, strategisk tenkning og problemløsning. Dette bidrar til å fremme en positiv samarbeidsånd blant elevene og forbereder dem på å arbeide sammen som et team både på og utenfor banen.

Inkluderende

Flaggfotball er en idrett som kan tilpasses ulike aldre og ferdighetsnivåer. Ved å tilby flaggfotball som en aktivitet i gymtimen, kan skolen inkludere alle elever, uavhengig av ferdighetsnivå eller erfaring. Det gir en mulighet for alle å delta og nyte sporten, og det kan bidra til å bygge selvtillit og motivasjon hos elevene.

FairPlay og Respekt

Flaggfotball fremmer verdier som fair play, respekt og sportsånd. Reglene i sporten fokuserer på å beskytte spillerne ved å erstatte taklinger med å rive av et flagg som er festet til spillerens midje. Dette bidrar til å redusere risikoen for skader og skaper en atmosfære med respekt og sportsånd blant elevene.

Variasjon og Underholdning

  1. Flaggfotball tilbyr en morsom og variert aktivitet som kan være en avveksling fra mer tradisjonelle gymaktiviteter. Det gir elevene muligheten til å prøve noe nytt og oppleve spenningen ved en populær sport. Dette kan bidra til å motivere elevene til å være mer engasjert og interessert i gymtimene.

Konklusjon

Flaggfotball kan være en verdifull aktivitet å tilby i gymtimen på skoler. Det fremmer fysisk aktivitet, lagarbeid, inkludering og fair play, samtidig som det gir elevene en morsom og variert opplevelse. Ved å introdusere flaggfotball i skolens gymprogram, kan man bidra til å utvikle ferdigheter og verdier som er viktige for elevenes helhetlige utvikling.

Skolebesøk

Er du interessert i å ha en av våre dyktige trenere undervise noen timer med flaggfotball på din skole?

Les mer

Vårt forenklet flaggfotball konsept:

FunFlag

FunFlag har justert ordinære flaggfotball regler, for å gjøre det enklere å forstå og starte med en gang. Det viktigste i flaggfotball, spesielt når man bruker “FunFlag” regler, er deltakelse og å ha det morsomt.

Les mer

Flaggfotball spillbok

Last ned PDF

Aktiviteter

Med hjelp av disse aktiviteter og øvelser kan du komme raskt i gang med å utvikle elevenes flaggfotball ferdigheter.

Les mer

Kontakt oss

Er du gymlærer, rektor eller aktivitetsansvarlig på skole eller SFO? Da kan flaggfotball være en ny og spennende type aktivitet for barna! Ta kontakt gjennom skjema under så hjelper vi deg i gang!

Contact form